Kaart Nederland

Geavanceerd zoeken

Kaarten

Google Maps zijn zeker de beste op het internet in termen van de hoeveelheid verzamelde geografische gegevens. Dit is de meest populaire online versie gebruikt door de meeste gebruikers. Voer de gewenste locatie in boven, links en rechts van de zoekbalk en na enkele seconden verschijnt de exacte positie. U kunt ook op het gewenste gebied klikken voor een gedetailleerde beschrijving. Daarnaast is er Google Street View, een optie waarmee u een specifieke locatie in panoramische beelden kunt bekijken. Er is een zoom-in en zoom-out functie (plus en min knoppen of met de hulp van muisrollen) om u een kijkje te nemen op uw locatie. Bovendien kunt u het gebied in een 3D-weergave volgen met de knop "Aarde" onderaan. Google biedt ook een selectie van satelliet- of straatkaarten aan, bijvoorbeeld door op de knop "Satelliet" te klikken.

De routekaart is niet alleen uitgerust met een zoekfunctie voor een specifiek adres, maar ook met velden voor het berekenen van de route van punt A naar punt B. U kunt ook kiezen of u een bepaald gedeelte met de auto of te voet wilt reizen. U kunt dit doen door te klikken op de alternatieve "auto" of "te voet" in de balk onder de velden.

Naast het zoeken naar een specifiek punt, bijv. een stad of provincie, kunt u op de kaart ook een specifieke locatie zoeken aan de hand van geografische coördinaten en geografische objecten, zoals een meer of bergen. Ook over mogelijke verkeersproblemen kunt u hier meer te weten komen.

See also