Ruteplanner

Avanceret søgning

Planlægning af en online rute er et bekvemt værktøj, som hurtigt kan bestemme den mest hensigtsmæssige rute for os. Vi stoler her på den såkaldte point to point metode, eller "fra punkt til punkt." Vi starter med den nøjagtige bestemmelse af afgangs- og bestemmelsesstedet - indtast begge steder i de felter, der svarer til dem. På denne måde opnår vi følgende oplysninger: Rutelængde i kilometer, forventet ankomsttidspunkt og foreslåede alternative ruter. Hvad mere er, får vi en meget præcis navigation, der i detaljer viser os hvordan vi skal køre bilen, f. eks. "I rundkørslen tag den tredje udkørsel til X".

Vi kan også bruge yderligere rutesøgningsindstillinger afhængigt af, om vi ønsker at styre antallet af kilometer, der er tilbagelagt eller hastigheden for at nå destinationen. Til dette formål vælger vi den korteste og hurtigste rute i det relevante felt. Den første betyder den vej, der er den mindste mulige del af ruten til at overvinde. Denne type rute er imidlertid forbundet med faren for at bevæge sig, f.eks. gennem sjældne frekventerede steder, hvor kommunikationsvanskeligheder kan forekomme. Vi må regne med, at de veje kan være af ringe kvalitet, i det mindste have en beskadiget overflade eller være helt overbelastet. På den anden side er den hurtigste rute en rute, der gør det muligt at opnå den hurtigste tid til at nå målet. Ofte overlapper begge veje hinanden, selv om det ikke behøver at være sådan.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske om vejforholdets indflydelse på navigering af bestemte ruter. Vi skal tage højde for, at regn, tåge eller sne vil forlænge køretiden og påvirke dens komfort. Ofte, især i løbet af sommeren på vejene, beskæftiger vi os også med forskellige former for reparationer, der gør det svært at rejse. Det er vigtigt, når du bruger regnemaskinen til at tage hensyn til alle former for ekstra gebyrer, såsom en vejafgift på motorvejen, brug af stoppesteder og parkeringspladser, tankstationer og tjenester til rådighed på dem. Du må heller ikke glemme den rette forberedelse til turen. Det er bedst at kontrollere på forhånd den tekniske tilstand af bilen, især hvis du går på en lang tur, har et reservehjul og selvfølgelig førstehjælpskasse. Det er også godt at tage håndbagage, som vil indeholde de nødvendige ting, som f.eks. en mobiltelefon eller noget at drikke. Vi skal også huske om alle nødvendige dokumenter (kørekort, køretøjsregistreringsbevis, id-kort, pas).