Routeplanner

Geavanceerd zoeken

Online routeplanning is een handig hulpmiddel waarmee we snel de voor ons meest geschikte route kunnen bepalen. Dit is gebaseerd op de zogenaamde point-to-point-methode, d.w.z. "van punt naar punt". De eerste stap is het exacte punt van vertrek en bestemming opgeven - beide posities worden in de betreffende velden ingevuld. U krijgt de volgende informatie: de lengte van de route in kilometers, de geschatte aankomsttijd en de voorgestelde alternatieve routes. We ontvangen ook zeer nauwkeurige navigatie-instructies over hoe u met uw auto moet rijden, bijvoorbeeld "op de rotonde, de derde afslag naar weg X".

Afhankelijk van het aantal gereden kilometers of de snelheid waarmee u uw bestemming bereikt, kunnen we ook extra opties voor het zoeken van een route gebruiken. Selecteer de kortste en snelste route in het overeenkomstige veld. De eerste is de weg, die het kortst mogelijke stuk is. Het risico bestaat echter dat dit soort routes door plaatsen leidt die zelden worden bezocht, d.w.z. waar zich communicatieproblemen kunnen voordoen. We moeten er rekening mee houden dat de wegen waarop we rijden mogelijk niet van de beste kwaliteit zijn, zelfs niet als ze een beschadigd wegdek hebben of volledig verstopt zijn. De snelste route is de route die u het snelst naar uw bestemming brengt. Vaak overlappen de twee wegen elkaar, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Natuurlijk is het belangrijk dat we rekening houden met de invloed van de toestand van de wegen op het verkeer van bepaalde routes. We moeten er rekening mee houden dat regen, mist of sneeuw de rijtijd verlengen en het comfort aantasten. Vaak, vooral in de zomer, zijn er ook verschillende soorten wegreparaties die het reizen moeilijk maken. Het is belangrijk dat u bij het gebruik van de reiscalculator ook rekening houdt met verschillende extra kosten, zoals tolwegen, parkeerplaatsen, tankstations en de diensten die daar worden aangeboden. Vergeet niet om u voor te bereiden op de reis. Het is het beste om de technische staat van uw auto van te voren te controleren, vooral als u voor een lange tijd reist, een reservewiel en natuurlijk een EHBO-kit hebt. Het is ook een goed idee om uw handbagage mee te nemen, waarin u de dingen vindt die u nodig heeft, zoals een mobiele telefoon of iets te drinken. Het is ook noodzakelijk om uw documenten te onthouden (rijbewijs, kentekenbewijs, identiteitskaart, paspoort).